Gianni Nieddu Mitjariga, (part.) 2010

Gianni Nieddu – Alghero

Schilder

Gianni… wie ben jij?

Ik ben in 1957 in Alghero geboren. Ik was 11 jaar oud toen ik tijdens de zomervakantie ging meehelpen in het familiebedrijf: mijn vader runde een benzinestation.

Ik ging naar de middelbare school, en daarna, zonder al te veel enthousiasme, rechten studeren. Momenteel verdeel ik mijn tijd tussen het werken bij het tankstation en mijn passie voor schilderen.

 

Hoe en wanneer ik ben begonnen met schilderen?

Tot mijn twintigste was ik een nieuwsgierige toeschouwer, naar toen kwam de drang om zelf te experimenteren. In eerste instantie middels een naïeve maar misschien noodzakelijke imitatie van de schilders die ik bewonderde; ik probeerde te begrijpen wat mijn te volgen pad was, wat ik wilde vertellen en met welke instrumenten.

Ik denk dat ik nu echt een eigen richting gevonden heb, die ik op een luchtige en speelse wijze benader, een voorliefde voor de massa’s (schoolgroepen, mensenmassa’s, groepen kuikens) die ik kan uitlijnen en catalogiseren. Ik vind het leuk om de thema’s vanuit ongewone en ironische hoeken uit te beelden!

 

Waar bevindt zich jouw atelier?

Mijn atelier is in via Gioberti 5, in het historische centrum van Alghero. Iedereen die dit wil bezoeken is welkom en kan contact met mij opnemen op +39 347 8953813 of gianninieddu57@gmail.com

 

Waar is bevindt zich jouw galerie?

Galerie Bonaire Contemporaine bevindt zich aan de via Principe Umberto 39, een statige straat vlakbij het theater en waarvan aan de uiteinden de klokkentoren van de Kathedraal en de Misericordia Kerk liggen. De tentoonstellingsruimte is actief sinds 2010 en er worden hedendaagse kunst exposities georganiseerd.

3 tips voor kunstliefhebbers:

1.Het atelier van Giovanni Carta

Giovanni Carta Photo credit: Marco Loi

in via Arduino 4, op een paar meter van de klokkentoren van de Kathedraal van Santa Maria, die ‘s morgens op afspraak kan worden bezocht +39 3332856746

 

2.Kunstgalerie Cabussò

Via Rossini, 15

Alghero

Facebook: Cabussolab

Instagram: Cabussolab

 

3.Kunstgalerie Blublauerspazioarte

Via Morandi, 4

Alghero

+39 333 9843208

Facebook: Blublauerspazioarte