Mijn naam is Laura en ik ben geboren en opgegroeid op het Italiaanse eiland Sardinië.

Op mijn negentiende ben ik naar Bologna gegaan waar ik ben afgestudeerd in Kunstgeschiedenis. Daar heb ik een paar jaar gewoond en gewerkt in de modebranche. Ik heb in die tijd genoten van deze prachtige stad en veel mooie ervaringen opgedaan. Toch heeft mijn hart mij toen weer teruggevoerd naar Sardinië, waar ik samen met mijn partner, een zwarte hond en drie katten intense jaren heb beleefd die in het teken stonden van het herontdekken van een stukje aarde dat ik lang geleden had verlaten.

In 2016 verhuisde ik naar Amsterdam (nog altijd met mijn partner, een zwarte hond en drie katten), waar ik aan mijn vrienden en collega’s vaak mijn verhalen vertelde over Sardinië.

Elke keer als een van hen besloot om op vakantie te gaan naar ‘mijn eiland’ werd mij om tips en advies gevraagd. Ik schreef dan lange mails met allerlei gedetailleerde informatie over leuke plekken om te bezoeken en telkens merkte ik dat mijn tips iets bijzonder intiems hadden: ik wilde mijn liefde voor Sardinië overbrengen door te proberen om deze mensen met me mee te nemen naar de plekken die ik beschreef.

Nu ik in Nederland woon, heb ik gemerkt hoeveel interesse er bestaat voor Sardinië, dat vanaf Amsterdam makkelijk bereikbaar is met een directe vlucht van twee uur. Van daaruit is bij mij de behoefte ontstaan om een handig hulpmiddel te maken voor reizigers die het eiland willen ontdekken aan de hand van tips van de lokale bevolking.

Dat was het begin van ‘Ik neem je mee naar Sardinië’, een blog voor Nederlandse toeristen die voor het plannen van hun reis naar Sardinië niet alleen míjn tips willen gebruiken, maar ook die van alle bijzondere mensen die hebben besloten om mee te werken aan mijn project en met wie ik jullie gaandeweg zal laten kennismaken in de verschillende blogposts: avonturiers, schrijvers, muzikanten, reizigers, artiesten, ontwerpers en andere bijzondere personen … die jullie zullen vertellen over hun Sardinië.
Heb je je koffer al gepakt?
Kom … ik neem je mee naar Sardinië.
Laura