MARGERITA

Ben je opzoek naar een retreat in Sardinië? Margerita helpt je graag…

Ik heb Margaux een tijdje terug leren kennen en ik was onmiddellijk in de ban van  haar verhaal en haar manier waarop ze van Sardinië houdt.

Met een Sardeense moeder en een Belgische vader heeft ze een mix van verschillende culturen die ervoor gezorgd hebben dat ze een speciale band heeft met mijn eiland, vanuit deze liefde vootr het eiland is een mooi project ontstaan: Margerita, Influenced by Sardegna.

Een eiland als Sardinië bezoeken met de aanbevelingen van iemand die de attracties, de gewoontes, de tradities en de juiste plaatsen kent is volgens mij de beste manier om een vakantie ten volle te beleven en terug thuis te komen met Sardinië in het hart.

Ik vergat het even…. Waarom Margerita?

… Dit was hoe haar Sardeense nonna (oma) haar noemde.

 

Margaux vertel me over je liefde voor Sardinië:

Mijn liefde voor Sardegna is simpel uit te leggen, die is groot , heel groot en die blijft maar groeien.

Dit komt in de eerste plaats omdat het grootste deel van mijn familie er leeft.
Ikzelf woon in België, die afstand creeërt een gemis tov Sardegna in mij die ik heel sterk aanvoel. In de eerste plaats een gemis naar mijn familie omdat we elkaar zo weinig zien, en net daarom de liefde des te groter is op de momenten dat we wel bij elkaar zijn, een heel gezonde soort van gemis dus.
Maar er heerst ook een ander soort gemis, een gemis van een deel van mezelf.
Het Sardische deeltje van Margaux, Margerita, die ik in België niet altijd terugvind bij mezelf omdat de connectie vanop afstand niet dezelfde is. Het voelt  voor mij soms aan als een lange afstandsrelatie die te lang en te ver weg is.

Hoe ouder ik word hoe sterker ik de verbintenis met mijn Sardische roots aanvoel.
Hoe verliefder ik word op het eiland eigenlijk.
Hoe meer ik ook ga beseffen dat het enorm in me leeft, alleen al te merken aan de fierheid die ik voel als ik kan zeggen dat ik deels Sardijnse roots heb.

De laatste jaren ben ik meer en meer de schoonheid van het eiland gaan waarderen en gaan beseffen wat Sardegna voor mij net zo mooi maakt. Dit hoort bij de evolutie van het ouder worden denk ik en zaken vanuit een ander perspectief gaan bekijken.
Ja natuurlijk spelen de stranden, de oogverblindende baaien, prachtige natuurlandschappen en de tropische temperaturen daar een grote rol in, maar naast  die natuurlijke schoonheid heeft Sardegna veel meer te bieden dan dat.
De gastvrijheid, gastronomie, cultuur en vooral de aanhoudende antieke tradities charmeren me enorm.  
Mijn zintuigen worden er iedere keer door geprikkeld en mijn liefde voor Sardegna blijft daardoor maar groeien.

Kortom ik word de laatste jaren verliefder en verliefder op Sardegna, en dit is mijn grootste drijfveer om anderen dit zelfde gevoel te laten ervaren via Margerita –Influenced by Sardegna.

Wat stel je allemaal voor op je website voor degene die Sardegna wensen te bezoeken?

Ik val even in herhaling, maar mijn grootste drijfveer is om “ze” Sardegna te laten ervaren zoals ik het ken en een soort van verliefdheid gaan creeëren zonder deze te forceren maar door Sardegna op de juiste manier te laten ontdekken.
De juiste manier voor mij is om de mensen onder te dompelen in het echte, lokale Sardegna door hen te laten proeven, zien, ruiken, horen en voelen. Door hun  zintuigen te gaan prikkelen dus.

Dit is een continue wederkerend aspect hoe je in mijn ogen je op de beste manier door Sardegna kan laten verleiden.
Daarom biedt ik verschillende ervaringen aan, van logeren in lokale traditionele b&b’s waar luxe niet op de eerste plaats komt maar de Sardeense gastvrijheid als een onbetaalbare luxe aanvoelt tot prachtvilla’s aan de mooiste stranden , van een lunch bij de herder midden in de ongerepte natuur waar je aparte eetgewoontes zal ontdekken en je uit je comfortzone gehaald zal worden tot een bezoek aan een kunstdorpje waar je als strandganger niet snel terecht zal komen en kan meeproeven van het ‘simpele’ zuiderse leven die bestaat uit lekker eten en drinken die bij voorkeur zelf geculitveerd wordt  en vooral genieten van het samenzijn…
Een mix van mogelijkheden om Sardegna te ervaren zoals ik die ken.

Daarom probeer ik in de eerste plaats vooral opzoek te gaan naar partners die ook vanuit hetzelfde perspectief te werk gaan. Partners die Sardegna in al z’n vormen waarderen en dit graag tot leven brengen bij ‘de ontdekker’. Partners die ook een oog voor kwaliteit hebben rond gastvrijheid en service zonder te niet te doen aan de antieke tradities en gewoonten.

Met Margerita focussen we dus eerder op de ‘itatlië liefhebber’ die een stapje verder wil gaan in zijn Italiaanse ontdekkingen en dit zonder te moeten toegeven aan kwaliteit.

 Welke retreats organiseer je allemaal?

Er werd al snel beslist om retreats te gaan organiseren om het de mensen nog gemakkelijker te maken om Sardegna te ontdekken.
Margerita maakt al een keuze voor jou.

Tijdens iedere retreat ligt de focus op bepaalde aspecten en is je vakantie grotendeels georganiseerd in jouw plaats, zoals je accomodatie, activiteiten, vervoer…

Een retreat kan je in privégroep reserveren maar je kan er ook solo naartoe en dan kom je terecht in een intieme, like minded groep die je op een fijne en ontspannen manier leert kennen.

Een Margerita Retreat is dus simpelweg een georganiseerde week of een aantal dagen om Sardegna te ontdekken of gewoonweg te relaxen in Sardegna zonder alles te hoeven regelen, steeds begeleid door Margerita zelf.

Momenteel zijn er 3 retreats die we aanbieden; Recharge, Pure Yoga en de Culinary.

Tijdens de Recharge retreat geniet je van een vakantie aan het strand met de focus op body balance, welness in een tropisch kader. Je verblijft in een luxe villa op het strand waar je kan meedoen aan dagelijkse yoga classes, sports activity classes, massages, aperitivo’s, excursies, lekker eten maar waar je gerust ook een hele dag aan het zwembad of op het strand kan vertoeven, genieten en niksen zonder enige verplichting.

Recharge retreat 8-15 Sep

De Pure Yoga retreat is dan eerder gericht op mensen die graag even ontsnappen aan het drukke leven en tot rust willen komen. Deze retreat gaat door op het eiland San Pietro die gekend staat voor zijn ongerepte vulkanische natuur. De ideale plaats om even offline te gaan en je onder te dompellen in yoga, meditatie, rust, gezonde lokale voeding, een goed boek…

Yoga retreat 4-9 Oct

De Culinary retreat is dan eerder een omgekeerde versie van de pure yoga en is een pak actiever.
Hier gaan we dagelijks op pad om de Sardijnse gastronomie te ontdekken.

We gaan langs bij lokale  boeren, herders, wijndomeinen, …
We beinvloeden onze geur en smaak papillen door veel te proeven en we gaan vooral ook zelf typische Sardeense gerechten bereiden.

Culinary retreat 27 Oct-1 Nov

We zijn momenteel ook aan het kijken om naast de Margerita retreats waar alles al vooraf vastligt en geregeld is, een Margerita escape aan te bieden, een reispakket die deels vooraf opgesteld is maar waar je zelf nog je voorkeuren in kan kiezen.
Om een vb te geven : een ladies weekend in Sardegna waar je vooraf zelf uit verschillende logeeradressen, beachbars, resto’s en activiteiten kan kiezen die Margerita dan regelt voor jou adhv je voorkeurskeuze.
Je kiest dus eerder uit de menu à la carte dan uit de vaste menu’s van het huis.

Welk advies wil je meegeven aan een reiziger die beslist heeft Sardinië te bezoeken?

Ga verder dan de eerste gedachte aan een zomerse strandvakantie in Sardegna.
Stap uit deze comfortzone, huur een auto en reis rond, ga opzoek naar de lokale tradities, ontdek leuke adresjes en maak een praatje met de Sarden.

Ontdek Sardegna op verschillende momenten, zeker en vast tijdens de zomermaanden maar vooral ook tijdens de lente en de herfst periode.

…Oh ja, zeker niet onbelangrijk  maak de klik dat je je in het zuiden op een eiland bevind, alles verloopt wat relaxter maar alles komt goed!

 

 Website: www.margerita.be

Instagram: Margerita_Influenced by Sardegna

 

 

Auteurs van de post: Laura & Margaux