Pedra Longa

Op excursie gaan met Sara en Marco op Sardinië is een unieke ervaring: ik zal je vertellen waarom.

Hoe en waarom is Viaggio in Sardegna ontstaan?

Viaggio in Sardegna is in 2012 begonnen als fotoblog.
We wilden onze passie voor excursies combineren met onze passie voor fotografie om zo middels onze foto’s het eiland op een andere manier weer te geven.
Sindsdien hebben we letterlijk een lange weg afgelegd! We hebben bijna 400.000 km over het eiland gereden met onze Panda 4×4. Wij hebben afgelegen en onbekende plekken beschreven, maar vaak ook voor het eerst getoond.
In de loop der jaren zijn wij ons meer bezig gaan houden met het technische en beschrijvende aspect van de door ons bezochte plekken en is deze blog uitgegroeid tot een ware gids voor outdoor liefhebbers. Hij is daarom ook ingedeeld in verschillende categorieën met kaarten.
Sinds 2016 is Viaggio in Sardegna niet alleen een sport- maar ook een cultureel en fotografisch genootschap.
Via onze kanalen promoten we het eiland en voornamelijk wat het op outdoor gebied aan activiteiten te bieden heeft.

Wie zijn Sara e Marco en hoe breng je jullie liefde voor Sardinië over?

Sara is een ervaren natuurgids (zij staat ingeschreven in het regionale register van Sardinië) en technische gids van het 1e niveau. Zij maakt al vele jaren wandel- en canyon tochten, maar ze is ook blogger en fotograaf. Zij kent de omgeving als geen ander en is gek op archeologie en lokale tradities.

Marco, hij is ook fotograaf en een voormalig militair parachutist. Hij houdt van avontuur. Zijn eerste canyoning- en trekking ervaringen dateren van meer dan vijfentwintig jaar geleden. Voor zijn werk houdt hij zich voornamelijk bezig met Web Marketing. In zijn studio MOBU Design doet hij communicatie, web-ontwerp en social media. Hij is een fervent buitensporter.

Onze passie voor buitenactiviteiten loopt parallel aan die voor fotografie waarmee in feite dit alles ook begonnen is. Het is niet gemakkelijk om onze liefde voor Sardinië in een paar regels samen te vatten, maar wat je meteen zult merken als je ons voor de eerste keer ontmoet, is onze drang tot ontdekken, onze leergierigheid de wens om elke hoek van ons eiland aan anderen te laten zien.

Wat hebben jullie wandelaars die contact met jullie willen opnemen te bieden?

Wij bieden onze ervaring en uitgebreide kennis van het gebied, hetgeen van fundamenteel belang is voor het organiseren van excursies op het eiland. We bestuderen en proberen elke wandelroute uit om er zeker van te zijn dat we deze op de best mogelijke manier kunnen aanbieden. We zoeken vaak naar routes en plaatsen die nog niet zo bekend zijn maar hierdoor niet minder mooi en fascinerend. Wij willen anderen net zoveel enthousiasme en verwondering laten ervaren als wij de eerste keren voelden wanneer wij een nieuwe plek ontdekten.

De 3 excursies die je een Nederlandse wandelaar zou aanraden die Sardinië voor de eerste keer bezoekt.

1) Badde de Tureddu van Orgosolo:

We gaan het hart van het Supramonte-bos in waar we zeer oude schaapskooien en een prachtige door rotsen omsloten steeneik zullen zien. Bovendien, als we naar de top van Monte Novo San Giovanni klimmen, zal je een van de mooiste landschappen van de Supramonte kunnen bewonderen met een panorama van 360°.

2)  Nuraghe-tour van Sedda ar Baccas naar Nuraghe Mereu:

Een suggestieve tour die ons zal leiden naar de Gola di Gorroppu, de Codula Orbisi en de Flumineddu tot aan de ontdekking van Nuraghe Gorroppu en Mereu. Ook hier bevinden wij ons in het hart van de Supramonte tussen de territoria van Urzulei en Orgosolo.

3)  Van Pedra Longa tot Us Piggius in de eerste etappe van Selvaggio Blu (een zeer avontuurlijke excursie):

Een gemakkelijk maar fascinerend pad dat leidt naar een ongelooflijk panoramisch punt op ongeveer 800 meter hoogte boven de zee waarna je de eeuwenoude schaapskooi Us Piggius bereikt, tussen de rotsen van de Supramonte di Baunei.

Hoe kunnen wandelaars contact met jullie opnemen?

U kunt contact met ons opnemen via onze website Viaggio in Sardegna of een e-mail sturen naar info@viaggioinsardegna.net. Ook kunt ons ook volgen door u te abonneren op de nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de outdoor-wereld op Sardinië. Tevens kunt u een aantal excursies direct op de site van Escursì boeken, zoals die naar Badde de Tureddu in de Supramonte van Orgosolo.

Facebook: facebook.com/viaggioinsardegna

Instagram: instagram.com/viaggioinsardegna

 

 

Auteurs van de post: Marco & Sara

Belangrijkste foto: photo credit Viaggio In Sardegna