Sara Barroccu

Barsa Design

Barsa Design – 3D-geprinte sieraden

Ik ben Sara Barroccu en al vanaf mijn vroege jeugd voelde ik een sterke band met de natuur en met mijn eiland. Omdat ik opgroeide tussen de zee van Olbia en het platteland van Gallura, heb ik geleerd mijn land te respecteren en te begrijpen.

In mijn familie heeft kunst altijd een belangrijke rol gespeeld  en hun passie heeft mij en mijn zus ertoe aangezet om dit prachtige land en zijn schoonheid te ontdekken. Dit heeft er ook toe geleid dat ik, aan het einde van mijn klassieke studies, naar Rome  ben afgereisd om een ​​droom na te streven die ik van kinds af aan had: het creëren van ruimte en vormen door middel van architectuur.

Na mijn studie interieurarchitectuur in Valle Giulia, ben ik ervaring op gaan doen bij architectenbureaus, maar aangezien ik daar niet voldoende de vrije hand kreeg om mijn ideeën uit te voeren, ben ik een ander pad in geslagen en mij gaan wijden aan een studie van 3D-printtechnologie.

In Rome heb ik Barsa opgericht, een 3D sieraden merk waarin er geen grenzen zijn aan fantasie en waar ik mijn passie voor ontwerpen verder ontwikkel (alleen dan in het klein)  door sieraden te creëren waarin ik dit alles probeer samen te laten komen.

Elk product is gemaakt met behulp van een FDM 3D-printtechnologie waarmee je de creatie van een product in al zijn fases kunt volgen en waarbij je objecten creëert die vindingrijkheid, functionaliteit en vakmanschap combineren.

Ik heb mij dit ambacht meester gemaakt door informatie in te winnen bij de verschillende professionals, bijvoorbeeld voor de behandeling van oppervlakken heb ik werklui die aan de gevel van een huis werkten en botenbouwers om advies gevraagd, en voor de emaillering heb ik eindeloos gesproken met carrosseriebouwers die mij technieken hebben geleerd om druppels of luchtbellen te voorkomen. Na geruime tijd heb ik, dankzij mijn doorzettingsvermogen, het experimenteren en de ervaring, een goede structuur van de oppervlakken bereikt en ben ik nu dus een echte digitale ambachtsvrouw.

Aan Barsa Design gaat veel studie en onderzoek vooraf, van materialen tot productie. Ik hou mij bezig met het hele productieproces, evenals met de ideeën, de applicaties, het afdrukken, de handmatige afwerking, het hele commerciële gedeelte, contact met leveranciers en de beurzen en evenementen.

Buiten dit alles ben ik, Sara Barroccu, ook dit: Ik leef voor de volle 100%,  geniet van de kleine genoegens die het leven je kan bieden, van de relatie met de natuur, de ontmoeting met een persoon tot de vreugde van een mooi bord spaghetti met venusschelpen (ik ben een liefhebber van lekker eten en goede wijn). Alles kan een bron van inspiratie zijn!

De producten van Barsa Design zijn te koop via de Webshop of Facebook page