Extension Of The Body #1. Performance. Fotografia. 2017

Daniela Frongia Jana’S – San Gavino Monreale

Fiber Artist – Visual Artist- Performer – Photographer

Wie is Daniela?

Ik ben net zevenendertig geworden en dit heeft mij aan het denken gezet over wat ik tot nu toe heb gedaan en wie en wat ik ben.

Ik heb het gevoel dat mijn identiteit altijd sterk is bepaald door de kunst, zowel op individueel- als op sociaal vlak.

Ik wissel momenten van volledige eenzaamheid en zelfreflectie af met momenten waarin ik veel met anderen deel en juist een enorme drang heb om samen met anderen te creëren.
Ik ben een stil persoon, ik breng veel tijd door met het luisteren naar de wind, naar de ander, naar mijzelf. Alles wordt dan kunst.

De studie leidde me eerst naar de “Carlo Contini” Kunstacademie in Oristano en vervolgens naar de Academie voor Schone Kunsten in Florence, alwaar mijn kunst concrete vorm en inhoud kreeg door middel van voorstellingen, fotografie en installaties.

Mijn werk is experimenteren en dat is constant aan evolutie onderhevig: een dialoog met mezelf en met de wereld om me heen door middel van uitvoeringen. Ik onderzoek het heden en de hedendaagse cultuur door middel van fotografie en video’s. Ik uit mijzelf door middel van schilderen, installaties en het weven. Mijn gedachten zijn als een wirwar van draden die zich in het echte leven manifesteren door middel van langzame en ritmische gebaren en mij zo helpen mijn werk te creëren tijdens het hele proces, vanaf de spoel totdat ik klaar ben met het weven. Na tien jaar in Toscane te hebben gewoond, besloot ik in 2012 terug te keren naar Sardinië, en juist daar hebben mijn draden zich ontsponnen.

De draad is een zeer belangrijk element in mijn onderzoek.Ik heb altijd gewerkt met vezels en stoffen, maar een diepe innerlijke behoefte zette mij ertoe aan om zelf het creatieve pad te volgen: van zaad tot draad.

Ik onderhoud twee kleine plantages alwaar ik linnen en katoen verbouw, ik scheer en weef Sardijnse wol en ik borduur en weef met mijn eigen haar.

Wat is een draad? Een draad is een snaar, een muziekinstrument, een delicate en tegelijkertijd sterke entiteit; voor mij is het poëzie.
Industriële draden zijn alledaagse objecten die behoren tot de normaliteit, het is anders om ze geboren te zien worden, ze te creëren en ze vervolgens te transformeren middels het verhaal van de kunst.
Emoties worden tastbaar en zichtbaar.

Waar zit jouw studio?

Dit alles gebeurt in mijn studio, aan de Via Ettore Majorana, in mijn kleine geboortestad: San Gavino Monreale.
De studio kan op afspraak worden bezocht en binnenkort start ik met een reeks workshops.

Waar is jouw werk te bezichtigen?

Dit zijn enkele van de installaties die zich daar bevinden en vrij te bekijken zijn:

IL PONTE TESSUTO

Street Art Opera op het platteland van San Gavino Monreale – VS

ALBERI TELAIO

“Sa Spendula” Watervallen, Villacidro. Sardinië, 2017

TRAMAnDARE

Street Art Opera, Via Trento, San Gavino Monreale – VS

RIPETIZIONE MATERICA

Werk gemaakt voor de Artist Residence “Festival of Resilience 2017” door ProPositivo, Macomer.

RESTO #2

Het werkt op oude roestige auto’s. Oude Macomer-station. Sardinië, 2017

CONTAMINAZIONE

Samenwerking van Street Art met Daniele Gregorini. Ruïne op het platteland van Capoterra, 2017

RESTO #1

Ex Hotel Esit, San Leonardo. Sardinië, 2017

Hoe vinden wij jou online?

Facebook page

Instagram

Wat betekend Sardinië voor jou?

Sardinië is het nest waarvandaan ik steeds uitvlieg, mijn uitvalbasis, de stabiliteit van mijn onrustige wortels.