Zwembad

In Porto Rotondo wordt een ster geboren: ik ga naar Geco di Giada!

Ik was in Porto Rotondo, een prachtig dorp op 20 km van Olbia, een plek midden in de natuur waar alles er heel mooi verzorgd en elegant uitziet. We zijn in het noordoosten van Gallura, Porto Rotondo ontwikkeld zich en groeit in 1964 dankzij de vooruitziende blik en het werk van de familie Doná delle Rose die er de haven en het dorp bouwen en daarmee een briljant project opzetten precies tijdens de opkomst van de beroemde Costa Smeralda.

Ik hou ervan om door Porto Rotondo te wandelen als ik op Sardinië ben. Zo loop ik over de Piazzetta San Marco (het door de beeldhouwer Andrea Cascella ontworpen pleintje), neem een kijkje in de Kerk van San Lorenzo met de sculpturen van Mario Ceroli en wandel ik langs de Via del Molo waar je op de grond de mozaïek “La Catena Alimentare” (de voedselketen) van kunstenaar Emmanuel Chapalain kunt bewonderen. Dit is ook een mooie gelegenheid om een drankje te drinken in een van de kleine barretjes in de buurt van de haven, de boetiekjes te bezoeken en misschien zelfs in de buurt te blijven voor het avondeten.

Porto Rotondo ligt op een strategische positie om de mooiste stranden van Marinella, Golfo Aranci of het iets verder weg gelegen Porto Cervo te bereiken.
Beste Nederlandse bezoeker, als je hebt gekozen voor een verblijf in het dorp kun je van mij aannemen dat je je niet zult vervelen. Mocht je besluiten om te gaan zwemmen, dan kan ik zeker Spiaggia dei Sassi of Spiaggia Ira aanbevelen. Dat zijn mijn favorieten!

Deze keer ging ik op bezoek bij een zeer bijzonder iemand die samen met haar man heeft besloten om een villa te openen met 6 artistieke suites speciaal voor toeristen die in Porto Rotondo willen verblijven en die de rust willen van een privéhuis in combinatie met het comfort en de service van een luxehotel.

Giada en Gianni zijn de scheppers van dit project dat Geco di Giada heet en in juli 2018 haar deuren zal openen voor toeristen.
Ik spreek uren met Giada en ik luister aandachtig naar hun verhaal en waarom ze voor Sardinië hebben gekozen. Zoals ik al vermoedde is het een liefdesverhaal dat vele jaren geleden is begonnen toen Giada vele jaren achtereen naar Sardinië kwam omdat haar familie een restaurant had in de buurt van San Teodoro en toen op enig moment niet meer weg is gegaan.

Gianni is afgestudeerd in bedrijfseconomie en heeft managers ervaring, Giada is danseres en hoofd-choreograaf voor verschillende Italiaanse touroperators, met twee gedeelde passies: Sardinië en zin in verandering.

Nadat ze een prachtige villa met zwembad hebben gekocht in het centrum van Porto Rotondo besluiten ze met de verbouwing te beginnen om een magische plek te creëren waar toeristen kunnen verblijven die op zoek zijn naar rust.

Toen ik het zag kon ik mijn ogen niet geloven.
De villa van 250 vierkante meter is omgeven door een groot park vol met rotsen, jeneverbessen, cactussen en fruitbomen. Een klein pad leidt je naar de wellness-ruimte waar je je lekker kunt laten masseren of kunt genieten van het uitzicht over de baai.

Er zijn 6 suites die allemaal van elkaar verschillen en smaakvol zijn ingericht door Giada, de echte art director van dit hele project.
Alle kamers zijn ingericht met heel veel smaak en herbergen kunst en kunstnijverheid werken van lokale kunstenaars. Ze hebben een prachtig uitzicht op zee en twee kamers hebben uitzicht op het zwembad, allemaal met een eigen terras en een ontspanningsruimte.

Ik denk dat dit niet alleen een plek is voor toeristen die hier meerdere dagen willen vertoeven, maar ook voor wie toe is aan een verwenweekend of voor diegenen die iets belangrijks te vieren hebben. Ik denk aan een mooie intieme bruiloft of een privéfeest.

Onmogelijk om de sterke punten van deze plek niet op te merken:

De locatie: het ligt in het centrum van Porto Rotondo, je hebt geen auto nodig en hoeft geen lange wandelingen te maken want winkels, restaurants én het nachtleven van Porto Rotondo bevinden zich slechtst op een steenworp afstand!

Afstand van de zee: de haven ligt op minder dan 200 meter afstand en is bovendien het startpunt richting de prachtige stranden in de omgeving.

-Restaurant en bar zijn alleen beschikbaar voor gasten.

-Mogelijkheid om excursies en boottochten te maken.

En dan mijn favoriete gedeelte… ze hebben een hond vriendelijk beleid (tot middelgrote honden), eindelijk kun je jouw hond meenemen op vakantie!

Dit zijn nog maar een paar van de aspecten die je zullen overtuigen, de lijst is nog veel langer, maar ik raad je aan om zelf te ontdekken hoe je je vakantie in Geco di Giada kunt doorbrengen.
Na een leuke middag met Giada doorgebracht te hebben, keek ik bij het weggaan nog een keer achterom naar de villa en droomde ik met open ogen over de heerlijke vakantie die je op die plek kunt beleven, ik stelde me veel verliefde stelletjes voor, mensen die na een lange koude winter besloten om Sardinië te bezoeken en verwend te worden, ik stelde me een groep vrienden voor in het zwembad en zonnend aan de rand, maar bovenal droomde ik voor jou, reiziger uit Nederland, een unieke ervaring om mee te nemen als je weer naar huis gaat.

Geco di Giada wacht op je.

Buone Vacanze!

Geco di Giada

Via Sa Matta Poderada, 12/a

Porto Rotondo (OT)

+39 347 3301515

Website: www.gecodigiada.com

Facebook page: Geco di Giada

 

Auteurs van de post: Laura, Giada & Gianni