Eten In Cagliari

De “Movida” van Cagliari hoofdstuk 1: de 5 beste restaurants in Cagliari met Francesca Randi

De 5 beste restaurants in Cagliari die je moet proeven!

‘S avonds, vooral in de zomer, speelt “la movida” (het uitgaansleven) van Cagliari zich veelal af in de wijken Marina en Stampace.

Waar te eten? Ik vind het altijd leuk om nieuwe plekken uit te proberen, met steeds een ander aanbod. Dit zijn mijn favorieten:

Josto (via Sassari, 25) onlangs geopend, industriële vintage omgeving, muziek op de achtergrond uit een oude platenspeler en de keuken meer dan goed in het zicht want praktisch in de eetzaal. Gerechten van het land en uit de zee door Chef Fais in een nieuw jasje gestoken. Uitstekende selectie wijnen.

 

Osteria Kobuta (Via Sardegna 56) Moderne herinterpretatie van de gerechten van de oude Sardijnse tavernes, met zowel vis- als vleesgerechten. Aanraders zijn de gefrituurde pens en de paarse aardappelchips.

 

I Sarti del gusto (Vico II Vincenzo Sulis 1 A) Gerechten van het land en uit de zee met zeer verfijnde combinaties van smaken en aroma’s. Onberispelijke service, uitstekende wijnkaart.

 

Da Marino al St. Remy (Via Salvatore da Horta, 7) op een steenworp afstand van Bastione St. Remy, een prachtige zaak met stenen muren, intiem en gastvrij. Uitstekend eten, waaronder zwarte ravioli met bottarga, mosselen en courgettebloemen en granseola-tartaar. Uitstekende wijnkaart.

 

Stella Marina di Montecristo (Via Sardegna, 140) Historisch etablissement in Cagliari met een lange traditie. Visrestaurant waar uitsluitend gewerkt wordt met super verse vis. Het menu kan van tijd tot tijd variëren afhankelijk van de dagvangst. Giacomo en zijn team zorgen voor een onvergetelijke avond.

 

 

Auteur van de post: Francesca Randi